Herbata z morwy białej
( ilość produktów: 1 )Herbata z morwy białej jest nie tylko smaczna, lecz także zdrowa! Roślina ta pochodzi z Chin, gdzie jest uprawiana od wielu stuleci. Z czasem zyskała popularność również w innych zakątkach świata. Obecnie rośnie między innymi na terenie Ameryki Północnej, w Afryce i Ameryce Południowej. W Europie jest znana od XI wieku, a szczególnie cenione są jej liście, z których robi się aromatyczną herbatę.
Herbata z morwy białej jest często wybierana przez osoby, które chcą zadbać o optymalny poziom cukru we krwi poprzez ograniczanie jego przyswajanie przez organizm. Są to między innymi cukrzycy, a także osoby na rozmaitych dietach.
Co zawiera herbata z morwy białej?
Napar z morwy białej zawiera liczne:
-
przeciwutleniacze;
-
alkaloidy stosowane w kuracjach antynowotworowych;
-
aminokwasy;
-
pierwiastki, takie jak potas, wapń, magnez czy sód;
-
witaminy.
W morwie białej mogą się także znajdować śladowe ilości kofeiny. To za sprawą tych składników morwa biała w postaci herbaty jest tak popularna wśród osób dbających o prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Morwa biała – herbata doceniana przez wielu
Herbata z liści morwy białej to częsty wybór wśród osób, które chcą utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i wesprzeć przeciwdziałanie stanom zapalnym. Regularne picie morwy białej w torebkach to sposób na uzupełnienie zdrowego stylu życia – zwłaszcza jeśli chcesz:
-
zapobiegać miażdżycy;
-
zoptymalizować poziom glukozy we krwi;
-
zwiększyć skuteczność diety odchudzającej;
-
lepiej zadbać o wątrobę.
Herbata z morwy białej - oferta naszego sklepu
Herbata z morwy białej w postaci praktycznych torebek do zalewania gorącą wodą to sposób na szybkie uzyskanie aromatycznego i prozdrowotnego naparu ziołowego. Każde opakowanie zawiera naturalne składniki, które pomagają wzmocnić układ odpornościowy oraz zwiększyć poziom energii. Morwa biała idealnie nadaje się na popołudniową przerwę w pracy. Sprawdzi się także jako napój przed treningiem.
Herbata z morwy białej – jak pić i parzyć napój?
Parzenie morwy białej to nic skomplikowanego – wystarczy umieścić torebkę w filiżance czy kubku, zalać wrzątkiem i przykryć. Jeśli zależy Ci na intensywnym i wyrazistym smaku, poczekaj około 10 minut i dopiero po tym czasie zdejmij nakrycie. Napar z morwy białej należy pić nie częściej niż dwa razy dziennie, około pół godziny przed planowanym posiłkiem.
Wybierz wariant dla siebie i ciesz się doskonałym ziołowym smakiem oraz dobrym samopoczuciem.